BSc Life Science and Technology

Wat is de overeenkomst tussen insuline, bier en biologisch afbreekbaar plastic? Op het eerste gezicht niet veel. Maar aan de basis van deze en veel andere toepassingen ligt de levende cel. Deze ‘kleinste bouwsteen van het leven’ is hét centrale begrip dat je gaat bestuderen in de opleiding Life Science and Technology (LST).

Zo leer je te doorgronden hoe de cel is opgebouwd, welke processen zich in de cel afspelen en hoe verstoring kan leiden tot bijvoorbeeld gezondheidsproblemen of ziektebeelden. Op grond hiervan kan worden bedacht hoe de werking van cellen te beïnvloeden is, wat kan leiden tot toepassingen. Met kennis van de moleculaire processen in en tussen cellen én inzichten in het besturen en beïnvloeden ervan lever je met LST een belangrijke bijdrage aan een gezonde en schonere wereld. LST is een gezamenlijke opleiding van de Universiteit Leiden en de TU Delft. Je profiteert van de kennis en faciliteiten van twee universiteiten.

 

In het kort

Voertaal: Nederlands

Joint degree: ja

Numerus fixus: nee

Start: september

Vereiste vakken: Natuurkunde / Scheikunde / Wiskunde B  

Vorm: voltijds- on campus

Belangrijke data

Aanmelddatum
met VWO diploma:
1 mei

Meeloopdag: oktober t/m mei

Open Dag: 15 maart

Aanmelddatum met internationale vooropleiding: 1 april

Joint degree

De opleiding Life Science and Technology (LST) is een gedeelde opleiding tussen de TU Delft en de Universiteit Leiden. Je volgt een deel van je opleiding aan de ene onderwijsinstelling en een deel aan de andere. Via Studielink meld je je aan bij de TU Delft voor de studie LST. De TU Delft verzorgt dan ook jouw inschrijving aan de Universiteit Leiden; daar hoef je zelf niets voor te doen. Uiteraard betaal je slechts één keer collegegeld. Het rooster voor LST is zo gemaakt dat je niet op 1 dag in twee steden college hebt.

Ervaringen van studenten

Wat vind je van de studie LST?

Interessante studie en gezellige studievereniging

― Joris Bakker, 1e-jaars bachelor student

Wat vind je van de studie LST?

Door LST kijk je echt met een andere blik naar het leven.

― Maran Dijkhuizen, 3e-jaars bachelor student

Wat ben je gaan doen na je bachelor Life Science and Technology?

Ik ben teruggekeerd naar de TU Delft om hier een promotieonderzoek te doen in synthetische biologie met gisten, waarin ik nieuwe manieren onderzoek om het DNA van gist te ‘herprogrammeren’. Naast het onderzoek geef ik ook les en houd ik me bezig met wetenschapscommunicatie.

― Charlotte Koster, alumnus

Anderen bekeken ook:

Chat met een student

Stel je vragen aan een student Life Science and Technology.